Proglašeni najbolji restorani i chefovi u Hrvatskoj

Izvor: HRT

U organizaciji Hanza medije, proglašeni su najbolji restorani i chefovi u Hrvatskoj.

Birali su se u kategoriji visoke kuhinje, najbolji hotelski, najbolji restoran tradicionalne kuhinje i najkreativniji restoran. Biran je i najbolji chef te najbolji mladi chef.

Najboljim restoranom visoke kuhinje proglašen je Boškinac iz Novalje, a najboljim chefom Tvrtko Šakota iz zagrebačkog restorana Nav.

Chefom godine proglašen je Tvrtko Šakota koji je otvaranjem Nava ozbiljno prodrmao zagrebačku gastronomsku scenu. Iako se njegov Nav ove godine nije našao u konkurenciji za nagradu najboljih restorana visoke kuhinje jer je do zaključivanja izbora bio otvoren manje od šest mjeseci, Šakotina prisutnost na sceni, čak i kroz kratkoročne angažmane poput onoga u zagrebačkom Brokenshipsu, izazivala je najviše pozornosti i snažno odjekivala.

Titula najboljeg restorana visoke kuhinje pripala je epicentru otočne autohtone priče – paškom Boškincu. Upravo predivna lokacija pokraj Stare Novalje, kulinarska ekspertiza Matije Bregeša i sjajna integriranost lokalnog u enogastronomsku ponudu restorana samo su neki od razloga zašto je Boškinac slavio na prelijepoj Esplanadinoj terasi.