Na Danu otvorenih vrata predstavljeni programi za vojne pilote

Foto: HVU/ M. Seve

Na Hrvatskom vojnom učilištu (HVU) “Dr. Franjo Tuđman” u subotu, 13. siječnja 2018. godine održan je još jedan Dan otvorenih vrata. Tom prigodom posjetiteljima su predstavljeni sveučilišni studijski programi Sveučilišta u Zagrebu i HVU-a, program za vojne pilote, uvjeti upisa, obveze kadeta, vojna obuka i daljnje mogućnosti karijere u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Predstavljen je i novi integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojnog pomorstva koje je HVU pokrenulo u suradnji sa Sveučilištem u Splitu. Prvi naraštaj kadeta studija Vojnog pomorstva upisati će se akademske godine 2018./2019 u Splitu.

Uvodno obraćanje održala je prodekanica za studijske programe brigadirka Vesna Trut dok je zapovjednik satnije u Kadetskoj bojni natporučnik Tomislav Vučak održao multimedijalnu prezentaciju o životu i radu kadeta na HVU.

Posjetitelji su i danas imali prigodu razgledati objekte Kampusa, sportsku dvoranu, knjižnicu, kapelicu, kadetski klub i prostorije u kojima borave kadeti. Također, posjetitelji su razgledali taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme koje kadeti koriste u obuci kao i kabinet oklopništva, a pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstava i protuzračne obrane prezentirali su simulator letenja i kabinu borbenog zrakoplova.