HDZ: Tražimo neopozivu ostavku predsjednika Gradskog vijeća Bojana Dadasovića

Tereti se između ostalog da je oštetio gradski proračun za 91.000 eura

Bliski suradnik gradonačelnice Kristine Ikić Baniček tereti se da je oštetio gradski proračun za minimalno 91.000 eura i kazneno je prijavljen zbog gospodarske prevare, utaje poreza…

Upravo zbog novca, predsjednik Gradskog vijeća Grada Siska Bojan Dadasović, kako danas čitamo u medijima kazneno je prijavljen zbog gospodarske prevare, krivotvorenja službene isprave, utaje poreza…Kriminalističko istraživanje je pokazalo da je Dadasović preko računa svoje tvrtke Neokod d.o.o., a izvijestila je to sisačka policija, „plaćao svoje osobne troškove u iznosu od oko 29.400 eura te je izradio 153 nevjerodostojna računa u kojima je naveo podatke različite od onih koje je dostavljao jedinicama lokalne samouprave, trgovačkim društvima i ustanovama.

Nadalje je navedeno da je nezakonito s računa trgovačkog društva izuzeo novčani iznos od oko 174.000 eura oštetivši državni proračun za ukupni iznos poreza na dobit od oko 19.000 eura kao i jedinicu lokalne samouprave za iznos poreza i prireza na dohodak od kapitala u iznosu od oko 91.000 eura“.

Iz ovog se javno može iščitati da je navedenim radnjama za koje se tereti, predsjednik Gradskog vijeća Grada Siska oštetio Sisak i Siščane za 91.000 eura. To je skoro 700.000 kuna!

Isti taj Dadasović uz potporu gradonačelnice Kristine Ikić Baniček imenovan je u čak 5 nadzornih odbora gradskih trgovačkih društava u kojima ubire veliku naknadu dok istovremeno radnici tih društava rade za niske plaće u Vodovodu, Gradskim grobljima Viktorovac, Komunalcu, Gospodarenje otpadom Sisak i Autopromet Sisak, a Siščanima posljednjih mjeseci abnormalno rastu računi za vodu, smeće, sprovode, grobne naknade…

Osoba osumnjičena za gospodarsku prevaru i između ostalog za oštećenje Grada Siska za iznos poreza i prireza na dohodak od kapitala za oko 91.000 eura, ne može voditi Gradsko vijeće niti mu se smije dati mogućnost odlučivanja o gradskim ulaganjima i vođenju gradskih trgovačkih društava.

S obzirom na način rada u vlastitoj tvrtki, pitamo je li takav način rada „prepisao“ i na gradska trgovačka društva?

 

Je li sam sudjelovao u ovakvoj prevari na štetu proračuna države i proračuna Grada Siska, ostaje na policiji da istraži kao i je li sve navedeno znala sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček te direktori gradskih poduzeća i ugledni SDP-ovci za koje se javno hvalio upravo sam Dadasović kako ih okuplja u svojoj novouređenoj vili.

 

Jedino pošteno u cijeloj ovoj priči bilo bi da Dadasović sam podnese ostavku na mjestu predsjednika Gradskog vijeća i vrati 91.000 eura u proračun lokalne samouprave. Tim iznosom moglo bi se najmanje povećati plaća radnicima koji u teškim uvjetima omogućavaju opskrbu pitkom vodom ili odgajateljicama u sisačkim vrtićima koje rade puno odgovorniji posao od onog kojeg radi predsjednik Gradskog vijeća.