Humanitarna akcija “Omiljeni cvijet Ane Rukavine” na Trg u bana Jelačića

Uz stotinjak lokacija diljem Hrvatske, humanitarna akcija prodaje tulipana “Omiljeni cvijet Ane Rukavina”, od koje su novčana sredstva namijenjena Zakladi Ana Rukavina, održana je u subotu i na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, u organizaciji Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a.

Akcija, kojoj je cilj potpora djelatnostima Zaklade, razvoju Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, poticanju mladih stručnjaka i drugom, ove se godine održava jedanaesti put.

Voditeljica “Zaklade Ana Rukavina” Marija Rukavina, majka Ane Rukavine, rekla je da je u registru 62 tisuće, a dosad su 162 osobe dobile šansu za izlječenje iz hrvatskog registra, njih 120 iz Hrvatske, a ostali iz mnogih drugih zemalja svijeta.

“Ponosni smo na to, kao i na naše liječnike koji su otišli u svijet na stručno usavršavanje. Dosad je devet liječnika boravilo po godinu dana u SAD-u, a sve troškove, oko tri milijuna kuna, snosila je Zaklada”, istaknula je.

Medicinske sestre također su krenule na kraća stručna usavršavanja, zbog čega su, rekla je Rukavina, osobito sretni jer su obrazovane i opterećene, pa moraju dobiti priliku upoznati nove standarde.

“Danas smo ovdje da podržimo Zakladu Ana Rukavina, kupimo tulipane, njen omiljeni cvijet i time pomognemo seriju pacijenata koja čeka pomoć kako bi u njih udahnuli novi život. Danas ovdje slavimo život”, rekao je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović.

Dodao je da se humanitarni rad mora protegnuti na cijelu godinu, a ne samo na Božić, kada se uvijek pokazuje “koliko su naši ljudi plemeniti i koliko imaju humanog u sebi”.

Povezane vijesti